Home Cyklistický oddiel Úspechy na svetovej úrovni
Úspechy na svetovej úrovni PDF Tlačiť E-mail
 
Pred dvoma týždňami vyštartovala slovenská reprezentácia v cyklokrose, medzi ktorou je aj náš Matej Ulík, dobýjať víťazstvá na svetovej úrovni. Začalo to v Belgicku, kde sa síce moc Matejovi nedarilo, za pretek musel ísť trikrát do depa z dôvodu poruchy bicykla, ale aj napriek tomu pretek dojazdil a skončil na 38. mieste.

Z Belgicka sa presunuli do Švajčiarska mesta Hittnau a tu už Matej vybojoval pekné 3. miesto v kategórii juniorov. Minulý týždeň v nedeľu po krátkej zastávke doma, opäť slovenská reprezentácia vyrazila na sústredenie do Španielska, ale cestou opäť absolvovala pretek v Svetovom pohári UCI C 2 v Rakúskom Ternitz, kde náš Matej Ulík vybojoval absolútne prvenstvo a stál na stupni najvyššom. Po preteku reprezentácia pokračovala v ceste do Španielska, kde absolvovala radu tréningov a na záver sa zas zúčastnila preteku v SP UCI C2 v Španielskom Igore. Aj tu sa Matej umiestnil v tvrdej konkurencii na peknom 7. mieste.

Budúcu nedeľu bude záver Slovenského pohára v cyklokrose a to v Bánovciach nad Bebravou, kde sa zároveň uskutočnia aj Majstrovstvá Slovenska. Budeme plní očakávaní ako dopadne tento pretek a tak budeme Matejovi držať palce, aby bol aj tento krát úspešný.