Home Cyklistický oddiel Ukončenie Slovenského pohára v MTB Cross Country
Ukončenie Slovenského pohára v MTB Cross Country PDF Tlačiť E-mail
 
V nedeľu 11. augusta 2013 sa konal posledný pretek v horskej cyklistike zo seriálu Slovenského poháru MTB Cross Country, ktorý bol vo Svite. Pred týmto pretekom sa uskutočnilo aj sústredenie slovenskej reprezentácie pred majstrovstvami Európy, do ktorej spadá aj náš pretekár Matej Ulík. Preteky vo Svite boli akousi čerešničkou na torte Slovenského pohára a tak usporiadatelia sa posnažili a pretek pripravili na vysokej úrovni.

Matej aj tentokrát potvrdil svoje kvality a zúročil poctivý tréning a tak obsadil pekné druhé miesto. Keďže v nedeľu bol posledný pretek, bolo aj zároveň vyhodnotenie celého Slovenského pohára a tak išiel aj druhýkrát na stupienok víťazov, kde skončil v celkovom hodnotení na peknom treťom mieste. Aj náš oddiel bol vyhodnotený a obdržali sme druhé miesto v  kategórii Kadeti.

Po nedeľňajších pretekoch sa v pondelok odchádzalo na Majstrovstvá Európy do Grazu v Rakúsku, ale náš Matej nemohol vycestovať z dôvodu, že tímová pretekárka náhle ochorela a tak tím Kadetov nebol kompletný a nemohli štartovať na ME. Bola to veľká šanca pre Mateja ako úradujúceho Majstra Slovenska, ale stávajú sa aj takéto situácie, ktoré nie je niekedy možné ovplyvniť. Veríme, že aj v kategórii juniorov sa takto prebojuje a dostane sa do Slovenskej reprezentácie.