Home Cyklistický oddiel Úspechy v cyklokrose - dve tretie miesta
Úspechy v cyklokrose - dve tretie miesta PDF Tlačiť E-mail
 
Slovenská cyklokrosová reprezentácia v piatok 11.11.2016 vycestovala na cyklokrosové preteky do susedného Česka kde sa konali počas víkendu dva preteky a to v sobotu najprv TOI TOI CUP, ktorý bol zaradený do medzinárodnej C2 kde náš pretekár Matej Ulík obsadil 14. miesto v kategórii muži ELITE a U23.

Na druhý deň sa reprezentácia presunula do Veselí nad Lužnicí kde Slováci excelovali a Matej tu vybojoval pekné 3. miesto. Vo štvrtok 17.11.2016 pokračovalo v Slaný na Čechách ďalšie kolo TOI TOI CUP-u, tento pretek bol zaradený do medzinárodnej C1 a tak účasť najväčšej medzinárodnej cyklokrosovej špičky bola veľká. Tu si Matej tiež počínal veľmi dobre a v tvrdej medzinárodnej konkurencii obsadil peknú 18 pozíciu, čo mu do UCI rebríčka pridalo aj nejaké body.

Cez tento víkend sa zas konalo dvoj kolo SP v cyklokrose. V sobotu sa Matej Ulík umiestnil na 5. mieste, no v nedeľu  to už bolo 3. miesto a tak môžeme konštatovať, že forma pred nastávajúcimi Majstrovstvami Slovenska rastie, čo by mohlo Matejovi vydať aj na pódiové umiestnenie v najsilnejšej mužskej kategórii ELITE a U23. Pred majstrovstvami SR ešte slovenská reprezentácia ide na svetový pohár do Nemecka kde je nominovaný aj náš Matej Ulík.