Home Cyklistický oddiel Týždeň regionálnej cyklistiky - Smrekovica a ružomberské schody
Týždeň regionálnej cyklistiky - Smrekovica a ružomberské schody PDF Tlačiť E-mail
 

Matej Ulík 2. miesto na Smrekovici a celkový víťaz ružomberských schodov.

Už po ôsmy krát sa stretli nadšenci cyklistickej časovky PODSUCHÁ - SMREKOVICA, ktorá sa koná pravidelne 15 septembra. Tento rok sa celkovo postavilo na štart 87 pretekárov, aby si zmerali svoju fyzickú zdatnosť a pokúsili sa pokoriť traťový rekord z vlaňajška, ktorý bol 30:17,9 min.

Jedným z týchto pretekárov bol aj náš pretekár z OŠK Tatran Matej Ulík, ktorý síce po pretekoch vo Švajčiarsku a dlhej náročnej ceste domov sa postavil na štart s ambíciou prekonať tento traťový rekord, no tento krát sa mu to nepodarilo a tak skončil na 2. mieste za držiteľom tohto času M Haringom, ktorému sa ho paradoxne ešte opäť podarilo prekonať.

V nedeľu sa zas konali už po piaty krát preteky na ružomberských schodoch, kde Matej nedal svojim súperom žiadnu šancu a skončil celkovo na prvom mieste a tak potvrdil svoje cyklistické kvality aj v takejto obtiažnej disciplíne. Jeden okruh mal niečo cez 2 000 m a jazdilo sa hodinu plus jedno kolo, čo dalo pretekárom dobre zabrať, či už na kondíciu, ale aj sústredenosť lebo stačí malá nepozornosť a schody to pretekárovi hneď dajú pocítiť. Našťastie preteky skončili bez nejakých vážnejších zranení a tak sa už môžeme tešiť na šiesty ročník RUŽOMBERSKÝCH SCHODOV.